Blogia
mosicayparolas

LA PLAZA DEL FOLK - BARCELONA -

Por tercer año consecutivo, la plaza del Sol se convertira durante la fiesta mayor de gracia en la plaza del Fol., un escenario que durante siete noches ofrecera un cartel variado de musica de raiz y conciertos en vivo seguidos de musica enlatada acabando la noche
(traducido por Mosica y parolas)

Per tercer any consecutiu, la plaça del Sol es converteix durant la Festa Major de Gràcia en la Plaça del Folk, un escenari que durant set nits oferirà un cartell variat de música d’arrel, amb concerts en viu seguits de música enllaunada fins a la matinada.

PROGRAMACIÓ:

Dimecres 15

El Pont d’Arcalís
http://www.pontdarcalis.com/
Les Violines
http://www.lesviolines.com/

Dijous 16

D’Lustige Klique
http://www.lustigeklique.com/
Kabum
http://www.kabum.cat/KabumDia.html
Sol i Serena
http://www.myspace.com/soliserena
http://www.soliserena.cat/
Tazzuff
http://www.myspace.com/tazzuff
http://www.tazzuff.com/

Divendres 17

Korrontzi
http://www.myspace.com/korrontzi

Dissabte 18

Música Nostra
http://www.musicanostra.com/

Diumenge 19

Jaume Arnella
http://www.jaumearnella.com/

Solistes de la Costa
http://www.gmirecords.net/solistes/cat.php

Dilluns 20

Orquestra Àrab de Barcelona
http://www.myspace.com/orquestraarabdebarcelona

Dimarts 21
Randellaires
http://lacivica.rostoll.net/Portada2006/Randell2006/Randell2006.htm

Els Tranquils
http://www.telefonica.net/web2/juanpedroramos/Carmellas/historia.html

I després dels concerts sessió de punxadiscos: DJ Misto (dies 15 i 17), Dr. Batonga (dia 16), DJ Folki (dies 18 i 19) i DJ Mussol (dia 20).

Més info a http://www.tradicionarius.com


Fuente:
http://www.kosmosradio.net/

LA PLAZA DEL FOLK, tambien encontramos el siguiente articulo en lengua catalana en la pagina web:
http://www.barna21.com/

Festa Major de Gràcia.
Plaça del sol

:: 15 dimecres El Pont d’Arcalís i Les Violines + DJ Misto 22h
:: 16 dijous cercavila amb: D’Lustige Klique + Kabum 21:30h
Sol i Serena + Tazzuff + Dr Batonga 22h
:: 17 divendres Korrontzi + DJ Misto 22h
:: 18 dissabte Música Nostra + DJ Folki 22h
:: 19 diumenge Jaume Arnella + Solistes de la Costa + DJ Folki 22h
:: 20 dilluns Orquestra Àrab de Barcelona + DJ Mussol 22h
:: 21 dimarts sopar popular 21h
Randellaires + Els Tranquils 22h

El Pont d’Arcalís + Les Violines
Dimecres 15 d’agost. 22 h

El Pont d’Arcalís i Les Violines són dues de les formacions més sòlides i veteranes de la música tradicional catalana. Totes dues són hereves de la tradició musical del Pirineu, sobretot la dels vells violinistes i acordionistes, i totes dues s’han basat en el treball de recopilació fet per Artur Blasco (membre d’El Pont d’Arcalís) a l’hora de crear els seus repertoris. És en aquest espai comú on sorgeix la possibilitat de crear un espectacle conjunt. Però són les diferències entre els dos grups les que aporten el valor principal: a l’escenari els onze músics generen una nova sonoritat, més rica i més diversa. El Pont d’Arcalís i Les Violines es van trobar per primera vegada en un escenari a Jasa (el Pirineu aragonès) l’últim dia de juny del 2006, convidats pel festival PIR. L’èxit d’aquella primera trobada els va engrescar a realitzar conjuntament un sol espectacle, que pren la forma d’un concert en què els dos grups interpreten temes dels seus repertoris i altres peces que han recuperat de la tradició oral del Pirineu i del repertori del violinista de Tuixén Pepito Farré.

D’Lustige Klique + Kabum (cercavila)
Sol i Serena i Tazzuff
Dijous 16 d’agost. A partir de les 21.30 h

D’Lustige Klique, una colorista comparsa provinent de la població de Riedisheim (Alsàcia), farà una cercavila des de la plaça de Rius i Taulet fins a la plaça del Sol, amb una proposta on músics i animadors recreen la tradició carnavalesca d’un territori i una cultura a mig camí entre França i Alemanya. En arribar a la plaça del Sol, els alsacians passaran el testimoni a Kabum, la colla de tabalers que barreja en les seves cercaviles ritmes tradicionals catalans amb altres de més llunyans o més moderns. Ja a l’envelat, el quintet amb seu a la Garrotxa Sol i Serena oferirà a partir de les 10 del vespre la seva acurada relectura de la música tradicional catalana, amb una atenció especial envers la tradició de la cançó de pandero. Actualment, aquest grup amb músics de diversa procedència presenta el seu primer àlbum, Grapat de ruda (autoeditat, 2007). Després d’un interludi en què tornarà a sonar el brogit dels tabalers, aquesta segona nit la tancarà Tazzuff, un quintet que va néixer a finals de l’estiu passat i que presentarà un repertori ballable de composició pròpia basat en la música tradicional d’indrets com Catalunya o la Bretanya, amb una formació prou original: dos acordions diatònics, viola de roda, baix i percussions.

Korrontzi
Divendres 17 d’agost. 22 h

Korrontzi és un jove quintet basc amb un nom que s’inspira en un vell trikitilari ambulant. El seu primer disc es diu Korrontzi (Nubenegra, 2006), està ple de temes propis inspirats en les formes tradicionals basques i vol ser un homenatge als antics acordionistes. Tot i que la seva sonoritat dóna un paper destacat a la trikitixa i la mandolina (que són el que toquen els dos creadors del grup, Agustín Barandiaran i Mikel Romero), també incorpora altres instruments tradicionals del País Basc com l’alboka o el txistu.

Música Nostra
Dissabte 18 d’agost. 22 h

Música Nostra és un dels grups més emblemàtics i veterans del panorama del folk mallorquí. El grup que encapçalen la cantant Miquela Lladó i el xeremier Pep Toni Rubio actualment està enllestint el disc que celebrarà els seus 25 anys de trajectòria als escenaris. Durant tot aquest temps, Música Nostra ha enregistrat nou àlbums de temàtica diversa i ha combinat les cançons d’autoria pròpia amb la recuperació i popularització del repertori tradicional de ball de bot: jotes, boleros, mateixes i fandangos, entre d’altres.

Jaume Arnella + Solistes de la Costa Diumenge 19 d’agost. 22 h

El romancer Jaume Arnella és una de les grans figures del folk i de la música tradicional catalana des de fa dècades. Actualment presenta el seu darrer disc, Balades i testament (GMI, 2007), on musica les traduccions que Jordi Teixidor va fer dels poemes del medieval François Villon. Arnella estarà ben acompanyat de Rafel Sala (violoncel) i Ferran Martínez (acordió). Aquest últim seguirà després a l’escenari com a integrant dels Solistes de la Costa, que oferiran un repertori de ‘ball de butxaca’ centrat en els gèneres de parella.

Orquestra Àrab de Barcelona
Dilluns 20 d’agost. 22 h

Formada a Barcelona per músics de diversa procedència, l’Orquestra Àrab ofereix a cada concert una enèrgica síntesi d’algunes de les músiques populars del Magrib (chaabi, gnawa...), a les quals afegeix elements procedents d’altres racons de la Mediterrània. Báraka (Temps Record, 2006) és el primer disc d’aquest grup, que, després d’haver freqüentat els escenaris catalans i de fora durant els darrers mesos i d’haver presentat un espectacle conjunt amb Miquel Gil, ha estat escollit com a formació resident de L’Auditori de Barcelona.

Els Tranquils i Randellaires
Dimarts 21 d’agost
Sopar popular. 21 h
concerts. 22 h

A la darrera nit del cicle Plaça del Folk se celebrarà un sopar popular (els tiquets es podran adquirir al llarg de la setmana a l’envelat), que donarà pas al concert del veterà trio de polifonia popular catalana Els Tranquils, amb un repertori basat en cançons del carrer i de la taverna, de la Garrotxa i d’Osona, amb lletres d’esperit ara satíric, ara líric, ara escatològic...

L’objectiu és recuperar la cançó com a eina de festa espontània i col•lectiva, un paper que les modernes societats urbanes acostumen a deixar de banda. Viu! (Afònix, 2006) és el seu segon disc. La sessió de concerts seguirà amb ball, de la mà d’un altre grup de la Catalunya Vella, en aquest cas del Ripollès: Randellaires, una nombrosa formació (la integren dotze músics) que pren el nom d’un mosquit de picada forta, característic d’aquesta comarca.

Des de fa sis anys, el grup recupera i dóna nova forma a un material antic: les músiques i danses de les valls pirinenques, per exemple les que van recollir els folkloristes del Cançoner popular de Catalunya, als anys trenta. Actualment presenten el seu segon disc, Terra de sus (autoeditat, 2007), amb peces del cançoner del Ripollès més dues composicions pròpies.

Technorati Profile

0 comentarios